štvrtok 7. februára 2013

Made in Slovakia


Slovenské výrobky budú spasené, postaral sa o to svojim návrhom predovšetkým pán poslanec Matovič, no spravodlivosti zadosť musíme povedať, že sám, bez pomoci kolegov zákonodarcov, by nič nedokázal. Obchody budú musieť mať vycapený plagát, v ktorom zákazníka oboznámia so zastúpením slovenských výrobkov v ich regáloch (?), skladoch (?), či pokladniciach (?).
Nie je síce známe podiel čoho budú musieť obchody proklamovať, ale možností je veľa: môžu informovať o podiele slovenských výrobkov na finančnom obrate, o ich hmotnostnom zastúpení v skladovanej tonáži produktov, prípadne o ich kvantite. Alebo možno si budú môcť vybrať zo všetkého trochu.
Je síce otázne kto a hlavne ako skontroluje údaj o (povedzme) 69,3% zastúpení inkriminovaných výrobkov, ale nebuďme malicherní. Hlavné je, že poznáme rozmery informačného plagátu, bude to A-dvojka!
Gratulujem parlamentu. Pred vchod si bez rozpakov môže zavesiť plagát A2 s informáciou, že 86% stupidít produkovaných touto inštitúciou je slovenského pôvodu a ku zvyšným 14% sa hrdo hlásia národnostné menšiny.

P.S.
Riešim - zatiaľ neúspešne - problematiku bryndzových halušiek. Akého sú pôvodu, keď je bryndza slovenská, no s podielom nemeckého kravského mlieka, keď sú zemiaky poľské, rovnako aj soľ, a ak je slaninka z maďarského prasiatka? 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára