pondelok 5. novembra 2012

Death on the Road


Je smutné keď zbytočne zomierajú ľudia. Štyri ľudské životy si vypýtala diaľnica.
Je však nespravodlivé obviňovať cestu, pretože vinníkmi sú zasa len ľudia. Tí, ktorí niečo zanedbali a nespravili tak, ako mali.
Takmer rovnako smutná ako zbytočná smrť je však hystéria, ktorú okolo nešťastia rozpútali politici a médiá. Trápne úvahy okolo ceny stavby, ktorá by vraj mohla mať na nehodu vplyv, plnia stránky novín. Stupídne špekulácie okolo dodávateľských a subdodávateľských vzťahov tak isto.
Tu politika nemá miesto. Ide o tragédiu zjavne zapríčinenú nesprávnymi pracovnými postupmi. Technické detaily a vyvodenie zodpovednosti prináleží odborníkom a priživovanie sa na štyroch mŕtvych ľuďoch je hodné len mrchožrútov.

Nešťastie nechodí len po horách a ľuďoch, ale aj po cestách. Ako sa však zdá, tak to najväčšie nešťastie vysedáva v parlamente a v redakciách mienkotvorných médií.



P.S. Death on the Road je názov live albumu skupiny Iron Maiden. Odporúčam, je to power metalová klasika, rovnako ako celé zoskupenie Iron Maiden. Bruce Dickinson je rocková spevácka jednotka a milovníci dlhého gitarového exhibičného sólovanie si budú mastiť bruško.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára