sobota 8. decembra 2012

And The Winner Is...


Arbitráž rozhodla. Slovensko zaplatí holandským majiteľom zdravotnej poisťovne Union 22 miliónov za čosi, čo je v tlačovej správe označené ako porušenie investičnej dohody s Holandskom. Neoficiálne by malo ísť o náhradu za peniaze nevyinkasované poisťovňou ako zisk z povinného zdravotného odvodu.
Mali by sme teda vraj platiť... a na Ficovu hlavu sa určite znesú hromy-blesky. Pretože to zaplatíme my všetci, ako je v poslednom čase zvykom podobné udalosti komentovať.
No dobre, povedzme, že sme tých Holanďanov naozaj ukrátili o zisk. Dodajme i to, že ich principiálne pokladáme za serióznych partnerov, ktorí by si nikdy nenárokovali čo im nepatrí. A že ich pokladáme za takých odborníkov, ktorí o svojom zaslúženom zisku majú veľmi dobrú predstavu.
V takom prípade sa vráťme ešte k prehranej arbitráži a zistime i tú okolnosť, že majitelia Unionu pôvodne žiadali 64,7 milióna, ktoré by na zisku v budúcnosti nepochybne získali. A ktoré by sme tiež zaplatili my všetci.
Neviem či počítam dobre, ale zdá sa mi, že táto arbitráž obohatila naše zdravotníctvo (ergo nás všetkých) o sumu blízku štyridsiatim miliónom eur. Ak je to naozaj pravda, tak si spoločne zaželajme viac arbitráží tohto typu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára