štvrtok 12. júla 2012

Hop-čip čiriri čiriri hoppa!


S poslaneckými nápadmi sa tuším vrece roztrhlo, hlavne s tými opozičnými. Asi si ich v dobe koaličnej šetrili na horšie časy.
Je, žiaľ, nutné konštatovať, že kvantita poráža nielen ich kvalitu, ale aj drasticky útočí na inteligenciu voliča. Ako toť tento zákon z dielne SDKÚ-DS, pracovne si ho nazvime "O búraní cigánskych osád".
Na papieri to vyzerá veľkolepo: udrieme konečne do stola mocnou päsťou, ochránime práva vlastníkov pozemkov a zlikvidujeme všetko, čo na nich nemá byť! Právo konečne zaboduje!
Prax je však sviňa a so zlomyseľným úsmevom sa pýta: za aké peniažky zlikvidujeme cigánske chatrče? Na náklady stavebníka, ergo cigána? A čo urobíme, keď cigán nezaplatí? Zaplatíme my? A čo keď si cigán postaví o kúsok ďalej druhý apartmán? Nielen že si ho postaví, on si naň iniciatívne aj materiál zoženie. Z neprivareného materiálu majoritných spoluobčanov. Čo potom, znova zbúrame? A cigána proti zime vyženieme aj so ženou a desiatimi deťúrencami? Alebo mu zaplatíme náhradné ubytovanie a trpezlivo vyčkáme kým ho nevybýva?
Priveľa otázok na jediný návrh zákona. Asi je na ne aj zbytočné odpovedať, pretože kvalitný zákon by podobné otázky v podobnom množstve nemal pripúšťať. A nekvalitný zákon môže poslúžiť akurát na zasmiatie. Ako tento tu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára