štvrtok 4. októbra 2012

Ako gadžovia rómske problémy riešia


Pátranie po vhodnej opozičnej téme skončilo.
Podstatná časť nedávnej vládnej koalície objavila rómsky problém. 
A nielen to, v rekordne krátkom čase objavili aj jeho riešenie!
Najskôr sa témy zmocnil Matovič a to až tak, že v spolupráci s Hlinom im po družnej hádke napadlo zakázať maternicu:

Keďže Matovič nezaváhal, tak z témy vyťažil povesť kolaboranta spolupracujúceho s Ficom. A ešte post rómskeho splnomocnenca a nárok na vypracovanie X riešení, ktoré by sa mali naozaj realizovať. S viacerými z nich je možné úspešne polemizovať, no na pozícii OĽaNO ako rómskeho experta to zatiaľ nič nemení:

Zviezť sa na vlne popularity je lákavé. SDKÚ-DS neodolala a predviedla sa na tlačovke v cigánskej osade v Plaveckom Štvrtku. Darmo sa potom chlapci zaprisahávali a bili do pŕs, že to nebola ani náhodou demonštrácia pokusu búrať chatrče:

No a aby toho nebolo dosť, tak sa pridala aj SaS. Síce už ich predchádzajúci program obsahoval 120 všakovakých riešení, ale teraz pridávajú 30 ďalších, špecificky rómskych. Podstatnú časť z nich je vraj možné aplikovať okamžite! Aká smola, že na to neprišli už v čase, keď mali ministra a štátnu tajomníčku, ktorí to mali priamo v náplni práce...
P.S.
Kvôli komplexnosti a ucelenosti informácie je potrebné dodať, že parlamentné opozičné strany nie sú jedinými subjektami, ktoré sa zrovna tu a zrovna teraz interesujú o Rómov. Zo zvyšných aktivít asi treba spomenúť pána Kotlebu a obhajobu jeho vlastníckych práv v Krásnej Hôrke:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára