štvrtok 25. októbra 2012

Niekto na hrad!


Máme tu prvého oficiálneho prezidentského kandidáta. Pán Kiska, Dobrý Exanjel, vyšiel s farbou von. Zjavne nezvládol ten  úžasný tlak, ktorý naňho vyvíjali ľudia z okolia a pod ťarchou uvedomenia si zodpovednosti za nich sa rozhodol kandidovať.

Tak to chodí. Prezidentskí kandidáti nekandidujú prakticky nikdy z vlastnej vôle. Vždy je to len a len súhra okolností a dôvera ľudí v nich vložená, ktorá ich vyštve z pokojného pastoráleho života do nečasu prezidentských volieb. Do hektiky zháňania volebných financií a nehygienického prostredia volebnej špiny.
Pánu Kiskovi sa však nečudujem. On týmto zdanlivo priskorým oznámením svojej prezidentskej kandidatúry iba rešpektuje triviálne spoločenské zákony, ktoré tvrdia, že človek neprezentovaný dostatočne dlhú dobu médiami je človekom mŕtvym. A ako taký je nielen nezvoliteľný, ale dokonca priam nevoliteľný.
Z toho titulu by sme mu snáď mohli odpustiť aj drobný švindlík s predplateným predvolebným prieskumom. Predpokladať totiž, že meno pána Kisku - čo by aj akým filantropom bol - je známe cca osemnástim percentám Slovákov je predsa len príliš za vlasy pritiahnuté.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára