sobota 26. januára 2013

How To Become a Presidential Candidate Easily And Quickly.



Stručný návod ako sa stať prezidentským kandidátom. Názov návodu je kvôli dramatickému akcentu k dispozícii v nižších pasážach článku. Samotný návod vychádza zo špecifických podmienok Slovenskej republiky. Teoreticky síce môže fungovať aj inde, no záruka naň sa poskytuje iba na slovenskom výsostnom území.

  1. Vstúpiť do politickej strany. Nie do strany hocijakej, do strany parlamentnej.
  2. Rýchlo postupovať po priečkach vnútrostranníckeho kariérneho rebríčka. Nutnou podmienkou sú vyššia inteligencia, ostré lakte a silný, najlepšie plechový žalúdok.
  3. Vyprofilovať sa tak na persónu, ktorá bude zaujímavá hlavne pre médiá.
  4. Ako osoba mediálne zaujímavá využiť každú príležitosť na svoju mediálnu prezentáciu. Demagógia nielenže neškodí, ale naopak, je nutná!
  5. Pri mediálnej prezentácii treba pôsobiť fundovane a vysoko odborne. Najlepšie v oblasti, o ktorej  sa mnoho píše, no plebs vie o nej len minimum. Trebárs makroekonomika, politológia, sociológia, alebo ústavné právo. Treba vystupovať uvážlivo, na to zaberajú dôchodkyne. Babky-demokratky-power poznal už Mečiar! A treba byť tak trošku nezávislý od materskej strany, vyvoláva to podprahovo dojem objektivity.
  6. Na bodoch 1 až 5 môže kandidát pracovať ľubovoľne dlhú dobu, no s jednou podmienkou: gro prípravných činností z oných bodov musí byť ukončené v časovom intervale medzi dosiahnutím štyridsiateho roku kandidátovho veku a najbližšou voľbou prezidenta.
  7. V kritickom období vypracovať názorovú platformu v rodnej strane a vyzvať sústranníkov, aby sa k nej vyjadrili. Zásadne odmietať akékoľvek tvrdenia o štiepení rodnej strany.
  8. Keďže rodná strana má iné starosti ako názorové platformy, tak vyhlásiť postoj vedenia za odklon od programovej línie a následne z rodnej strany vystúpiť. Prípadne na rodnú stranu ešte trošku nakydať, ale naozaj len trošku a veľmi decentne.
  9. Tým činom sa nám tu zrazu zjaví kandidát. Momentálne politicky nezávislý no napriek tomu jasne ideovo profilovaný, mediálne známy, s imidžom odborníka. Ideálny kandidát na prezidenta s obrovskou výhodou - môže s prehľadom kašľať na to, či sa na jeho podpore dohodne istá časť politického spektra alebo nie.
  10. Tento bod už nie je vecne potrebný a je sem zaradený len z toho dôvodu, že podobné návody zvyknú byť koncipované ako Desatoro čohosi. Dobre to znie a je známe, že slogan predáva. V tomto prípade by teda išlo o Prezidentské Desatoro a neskromne prezradím, že jeho koncepciu už jeden kandidát úspešne napĺňa. Momentálne sa nachádza v štádiu bodu 8.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára