streda 9. januára 2013

National Theatre


Cirkus okolo generálneho prokurátora je znechucujúci. Nemienim pitvať všetky svinstvá, ktorými nás zaplavujú médiá, bol by to najlepší spôsob ako sa zasviniť sám. Nemienim ani súdiť, ani hľadať kto za to môže, čo je príčina a čo dôsledok, či bolo prv vajce alebo sliepka.

Jedna vec ma však predsa len zaráža - opozícia deklarovala nezáujem zúčastniť sa novej voľby kandidáta na post generálneho prokurátora. Dôvody? Vraj to bude vždy POLITICKÝ kandidát.
Toto je však naozaj zamieňanie príčin a dôsledkov. On by to totiž nemusel byť politický kandidát - stačilo by, aby opozícia prestala útočiť na najnižšie pudy obyvateľstva a aby prstom ukázala na človeka, ktorý je ideologicky a odborne priechodný. Argument o tom, že proti dakomu nemajú nič, len že je Ficov spolužiak, je asi trápny aj pre nich.
A aby toho nebolo málo: neúčasť na voľbe bude pre opozíciu znamenať poistku, podobne ako vo viacerých predchádzajúcich "tajných voľbách". Bude to poistka proti tomu, aby sa nedajbože niekto neutrhol z reťaze a nezahlasoval za smeráckeho kandidáta, ktorého by v takom prípadelen veľmi ťažko bolo možné onálepkovať nálepkou so smeráckym logom.

Mimochodom - musím obdivovať výnimočnú kreativitu politikov sústavne vymýšľajúcich nové a nové spôsoby, ktorými dokazujú, že tajnosť tajnej voľby je úplne na smiech. V tomto konkrétnom prípade napríklad budú vedieť veľmi presne povedať ako hlasoval klub poslancov OĽaNO, ktorý sa (zatiaľ) účasti na voľbách nevzdal. A samozrejme aj to, ako prispeli k voľbe ich vlastní poslanci, ktorým strannícke centrály zakázali na voľbe účasť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára