štvrtok 9. augusta 2012

Klekí-Petra


Ach, spomienky na detstvo! Časy, keď sme sa súc pod vplvom winnetouovského ošiaľu hrali na Indiánov a bledé tváre, na udatných červenokožcov a starých čestných päsťodrvičov.
V týchto dňoch si asi na toto obdobie spomenul pán poslanec Hlina. Zahral sa na Klekí-Petru, na Veľkého Bieleho Otca Indiánov a navrhol parlamentu výjazdové rokovanie v rómskej osade v Letanovciach.
Veľký Manitou však zasiahol. Lebo mu je jasné, že tabak vo fajke mieru by mohol obsahovať THC a toluén, ktoré rozjasnia tváre rokujúcich do ničím neodvôvodneného úškľabku. Že sľuby vyslovené pod vplyvom oných látok by mohli skončiť ako chyby a jediným reálnym dôsledkom by mohlo byť obnovenie skalpovacích návykov. Vážny problém by sa mohol vyskytnúť aj pri zakopávaní vojnovej sekery, keďže jej pobyt je neznámy a javí sa preto byť už dávno ukradnutou.
Veľký Manitou je múdry. Nerád vidí, keď sa mu Večné Loviská plnia nežiadúcim tempom a keď Veční Lovci v nich nie sú spokojní a frfľú. Preto Veľký Manitou ukázal pánu poslancovi Hlinovi ten istý prst, ako toť nedávno Béla Bugár. Agentúry neuviedli, či sa pán Hlina pôjde niekami sťažovať a či bude od Veľkého Manitoua žiadať ospravedlnenie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára