utorok 18. septembra 2012

Bart`s Chalkboard


Sme vraj toho roku lepší v ekonomickej slobode. Oproti roku predchádzajúcemu sme sa zlepšili o chlp, o tri miesta. Netuším v akých jednotkách sa meria ekonomická sloboda, ale povedal by som, že na jej meranie žiadne jednotky neexistujú. Že je to akási imaginárna veličina, ktorá je založená na veľmi presnom vyhodnotení iných imaginárnych veličín. Ktorých hodnota je stanovená brutto odhadom.
Netuším ani na čo je taká ekonomická sloboda dobrá. Lebo pod ekonomickou slobodou si - asi naivne - predstavujem, že vtedy sa môže oveľa viac, ako v ekonomickej neslobode. Napríklad by sa mohlo obchodovať s úplne všetkým, trebárs aj s tými Bartovými jointami. Alebo by sa voľne legalizovali príjmy z predaja zbraní Al-Kaide, čo by bolo priamym dôsledkom slobodnoekonomického ignorovania embarga na taký predaj.
Asi to s tou slobodou nebude až také jednoduché, lebo tento typ ekonmickej slobody sa mi príliš nezdá. Ona tá sloboda asi bude len odtiaľ - potiaľ. A hranice odtiaľ - potiaľ stanovujú tí istí hodnotitelia, ktorí určujú aj hodnoty ekonomickej slobody.
Tou istou metódou, presným vyhodnotením brutto odhadnutých veličín.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára